Over ITCAD B.V.

Nick Nijmeijer

SketchUp Specialist & Ontwikkelaar

 

Door gedoe in het ontwerpproces te voorkomen ga je meer uit het 3D (BIM-) model halen in SketchUp. Je overtuigd straks klanten met prachtige 3D ontwerpen en je weet precies wat er voor de realisatie nodig is.

Nick Nijmeijer van ITCAD B.V. met een SketchUp pet

Hoe het allemaal begon

Mijn naam is Nick Nijmeijer, en ik heb het bedrijf ITCAD in 2015 opgericht terwijl ik nog Bouwtechnische Bedrijfskunde studeerde aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Tijdens deze studie werd ik mij er bewust van hoe ingewikkeld bedrijven omgaan met het 3D (BIM-) model in het bedrijfsproces.

Er gebeurt vaak zoveel tijdens het ontwerpproces en uiteindelijk tijdens de realisatie blijken er nog onduidelijkheden of onjuistheden te zijn. Als je er niet direct mee te maken hebt ziet het er allemaal fantastisch uit, maar heb je dat wel, dan ervaar je gedoe. Gedoe dat je vooral veel energie en tijd kost.

Toen ik tijdens diverse stages bedrijven heb kunnen helpen om meer uit het 3D (BIM-) model te halen, werd het voor mij heel duidelijk. Ik vind dit zo ontzettend tof dat ik dit wil blijven doen! Daarom besloot ik om al naast mijn studie te kiezen voor het ondernemerschap.

Waar ITCAD B.V. voor staat

ITCAD streeft naar het leveren van de beste kwaliteit op persoonlijke wijze. Dit doe ik altijd vol enthousiasme! Want als je moet investeren in kennis, software en/of 3D objecten, dan verdien je een specialist die je op een persoonlijke wijze verder helpt.

Nick Nijmeijer

SketchUp Specialist & Ontwikkelaar, ITCAD B.V.

SketchUp staat centraal

Bij alle diensten die ik met ITCAD aanbiedt staat het 3D teken- / modelleerprogramma SketchUp centraal. Waarom?
SketchUp is naar mijn mening het meest toegankelijke programma dat er op de markt te verkrijgen is. De voornaamste redenen dat ik voor SketchUp heb gekozen zijn:

  • SketchUp biedt een stabiele basis om vlot in 3D te ontwerpen en het is eenvoudig uit te bereiden met diverse functionaliteiten (ook maatwerk);
  • SketchUp is in korte tijd aan te leren;
  • SketchUp kan worden toegepast met de BIM werkmethodiek.

Ik zie SketchUp als het centrale platform waarmee we informatie genereren en visualiseren. Wat je ziet, is wat je krijgt. Naast een prachtig 3D ontwerp genereer je, terwijl je ontwerpt, ook de benodigde informatie om het product te kunnen maken.

Je gebruikt binnen je bedrijf ook andere software. Niet alle informatie zal voorhanden zijn en/of komen in een 3D model. Bepaalde informatie wordt juist bewust gegenereerd en opgeslagen in een ander systeem. Maar weet dat SketchUp ook kan verbonden worden aan andere systemen in het proces. Hierdoor wordt het overtypen van informatie overbodig!

Dankzij de uitgebreide programmeer bibliotheek (API) die beschikbaar is voor ontwikkelaars, kan ik aanvullende functionaliteiten ontwikkelen voor SketchUp. Hiermee kunnen de ontwerp- en productieprocessen in je bedrijf worden geautomatiseerd. Minder gedoe en meer resultaat!